AKO ŽELITE RAVAN ST0MAK, IZBACITE OVE 2 NAMIRNICE: One Su Zaslužne Za Salo , Upozorio Je Cjenjeni Nutricionsta!

Nije komplikovano i teško

U priči sve je vrlo jednostavno, kada želite da se oslobodite suvišnih kilograma, sve što treba da prestanete jeste da unosite ugljene hidrate i šečer.

Kada je praksa u pitanju, nije baš toliko laka stvar, odreći se svega što nam pričinjava zadovoljstvo. Ipak ako želimo lijepu liniju, neke stvari su neophodne.

Ovu dijetu je osmislio američki nutricionista i fitnes instruktor Horhe Kruz koji smatra da glavni uzrok gojaznosti ne leži u količini unetih kalorija, već u količini “pogrešnih” kalorija koje svakodnevno unosimo.

Problem nastaje kada unosimo hranu koja se pretvara u šećere, a to su ugljeni hidrati. Dakle, sve se svodi na lučenje insulina i njegovu ulogu u procesu mršavljenja. Što više šećera unosimo u organizam, to se povećava lučenje insulina, hormona koji spriječava pretvaranje masnih naslaga u energiju.

A samim tim se i kilogrami nagomilavaju.

Ukoliko iz ishrane izbacite ugljene hidrate i šećer, moguće je da izgubite i do 8 kilograma za 2 nedelje, tvrdi on. On predlaže da se uvede izbalansiran ishrana, a to znači da u toku jednog dana imamo tri glavna obroka i dvije užine. Na ovaj način će se metabolizam ubrzati.

U ovoj dijeti praktično nema strogih ograničenja porcija i nema osjećaja gladi. To pravilo važi za sve namirnice, osim za one koje imaju “pogrešne” kalorije, odnosno obiluju ugljenim hidratima i šećerima. Dozvoljen unos ovih “pogrešnih” namirnica je do 100 gr dnevno.

Izbacite namirnice koje obiluju zasićenim mastima, a počnite više da jedete hranu bogatu vlaknima i proteinima.

Ideja za jelovnik

Doručak: pogačica od integralnog brašna sa puterom, šolja kafe sa mlijekom (po želji zaslađena vještačkim zaslađivačima)

Jutarnja užina: kriška sira po izboru (može i punomasni)

Ručak: salata sa škampima (2 šolje isjeckane zelene salate, 2 kašike dresinga za Cezar salatu, 5 grilovanih škampa, 1 kašika nastruganog parmezana) Ako ne volite škampe, može bilo koja druga riba.

Popodnevna užina: režanj ćurćih prsa, list topljivog kačkavalja

Večera: šnicla s povrćem (grilovana šnicla od posnog goveđeg mesa, isječena na trake, 2 šolje barenog spanaća, salata od čeri paradaj)