OTIŠAO U BOLNICU JER GA SVRBI OKO, LEKARI SU POGLEDALI I OSTALI U ŠOKU: Ono što su muškarcu pronašli ledi krv u žilama!

Kada je osetio da mu je upalo nešto u oko, požalio se na svrab, a lekari su ostali u šoku kad su shvatili o čemu se radi.

Lekari u Francuskoj bili su primorani da pincetom čupaju preko desetak larvi sa površine oka jednog muškarca. Čovek se požalio na crvenilo i svrab na desnom oku, a kako je sve neprekidno trajalo, odlučilo je da se obrati lekaru.

Francuz (53) je radio napolju u blizini farme ovaca i tada je osetilo da mu je nešto upalo u oko. Vodio se teorijom da je sigurno neka mušica, ali svrab je postajao nepodnošljiv.

Nakon što su obavili preglede, lekari su videli da se u očima muškarca nalaze larve, koje nastaju od trenutka napuštanja jajne ljuske do preobražaja.

Debeli šiljci na telima larvi mogu izazvati iritaciju i ogrebotine na spoljašnjoj membrani oka. Užasnuti doktori su osim vađenja pincetom, prepisali i antibiotike u slučaju da su propustili neku od grešaka.

Ova pojava može dovesti do crvenila, svraba, otoka, suzenja i osećaja stranog tela u oku i, u retkim slučajevima, larve mogu da se probiju unutar očne jabučice, oštetivši vid.

Na sreću Francuza, imao je samo spoljnu oftalmomijazu, što znači da larve muva nisu ušle u njegovu očnu jabučicu. Lekari su ustanovili da je muškarac imao vid 20/20 na oba oka, ali da mu je desno oko bilo crveno i iritirano.

Muškarac je nakon deset dana došao na kontrolu i na svu sreću, potpuno se oporavio.

(MONDO)