OVO NE VIDITE: 10 skrivenih znakova da vas partner možda emocionalno vara

Važno je razlikovati znakove emocionalne prijevare od znakova fizičke prevare.

Evo kako možete prepoznati da vam se to događa:

1. Taj „poseban“ prijatelj uvijek je na prvom mjestu

Među vama postoji napetost kojoj nema kraja. A svađe su uvijek zbog treće osobe u vašem životu. Vaš partner je više nego na vas usredotočen na tog „prijatelja“ i čini se da mu je on važniji od vas. Iako ste dali sve od sebe da mu objasnite da je on uzrok svađa i nesuglasica među vama, ništa se ne mijenja. Samo vas optužuje da ste ljubomorni.

2. Ne želi promijeniti svoje planove zbog vas

Nekoć bi iskoristio svaku priliku koja bi iskrsnula da provede vrijeme s vama i zbog toga je bio spreman promijeniti svoje planove i dnevne obaveze. Više nije tako. Sada mu više ne pada napamet da promijeni svoje planove koliko god vaši prijedlozi bili zabavni i uzbudljivi.

3. Odjednom je postao ljubitelj društvenih mreža

Interes vašeg partenra za društvene mreže, pametni telefon i druge tehnologije je porastao. Iako je oduvijek mrmljao protiv društvenih mreža i rijetko ih je koristio, sada se ne skida s njih. Jasno vam je da prekida dopisivanje onog trenutka kad vi uđete u sobu.

4. Previše se zaštitnički ponaša prema svom mobitelu

Ne samo da voli provoditi vrijeme na telefonu već ga je i spreman braniti od vas, ako treba i svojim životom. Ako samo pomisli da biste mu htjeli pogledati u mobitel ili ga pomaknuti na stolu, odmah će vas zaustaviti. Možda je čak stavio i nove lozinke na uređaj ili ga je počeo zaključavati, što nikada prije nije činio.

5. Odjednom mora raditi više nego ikad

Nekoć je uvijek dolazio kući na vrijeme, možda je samo ponekad zakasnio koju minutu. Sada vas naziva i smišlja isprike i razloge zbog kojih mora ostati duže na poslu. A vrlo je očito da mu priča ne drži vodu. Vjerojatno to čini da bi više vremena proveo s tim „posebnim prijateljem“.

6. Više vam se ne otvara

Ako vaš partner sada emocionalnu pažnju dobiva od nekog drugog, vjerojatno ćete primijetiti da više ne obraća mnogo pažnje na vas. Možda je prestao govoriti o svojim problemima na poslu i svom raspoloženju ili dijeliti s vama dobre novosti.

7. Tjera vas da mislite da ste vi ludi

Kad počnete govoriti o tom njegovom „posebnom“ prijatelju, postaje ljut i brani se. A nerijetko vas i kritizira. Najpouzdaniji znak izvanbračnog emocionalnog odnosa je ako skače u obranu novog prijatelja one sekunde kad izgovorite i najmanji negativan komentar na njegov račun. Naravno, kad ga pitate je li u kakvoj vezi, uvjerava vas da ste poludjeli.

8. Zbog njega ste počeli sumnjati u sebe

Sva ta kritičnost prema vama i način na koji okreće glavu čim zaustite da nešto kažete, navode vas na pomisao da s vama možda nešto nije u redu. No, to jednostavno nije istina. Samo pokušava prikriti svoju emocionalnu angažiranost s novim prijateljem manipulirajući s vama i navodeći vas da pomsilite da ste vi uzrok problema u vašem braku.

9. Otkazuje dogovor s vama da bi bio s novim prijateljem

Jedva čekate da odete na večeru s njim jer već odavno niste imali vremena da se zajedno zabavite i opustite, no odjednom on dogovorenu večeru u restoranu otkazuje. Najgore u svemu je što nema dovoljno dobro obrazloženje za to. Emocionalna afera mu je očito sada važnija od vas i počinje vas ignorirati.

10. Ljuti se na vas bez ikakvog razloga

Čak i bilo kakav usputan razgocvor može kod vašeg partnera izazvati negativnu reakciju. Bilo zbog toga što je uzrujan jer nije uspio provesti s novim prijateljem onoliko vremena koliko je želio bilo zato što više ne uživa u vašem zajedničkom kao prije. Moguće je da je općenito postao razdražljiv, a možda ste nekoliko sati ranije postavili previše pitanja o novom prijatelju i sada će na vas planuti čak i ako ga samo pitate je li za pizzu.