“POČIVAJ U MIRU BOŽIJEM BRATE NAŠ”: Sloba Radanović neutješan nakon smrti Srbina koji je poginuo na Kosovu

U sinoćnoj razmjeni vatre između kosovske policije i srpskih terorista sa sjevera Kosova stradala su trojica Srba – I. M, S.N. i B.M.

Vijest je potresla cijeli region, a povodom ovoga oglasio se i Sloba Radanović.

– Večna ti slava brate naš. Počivaj u miru Božijem – napisao je on uz fotografiju S.N iz Zvečana koji je podlegao povredama.

Podsjetimo:

I. M. (50) je bio otac dvoje dece, a radio je kao vozač saniteta u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica.

Drugi nastradali je S.N. (31) iz Zvečana. Kako navode lokalni mediji i mještani, S.N. je bio pošten i dobar čovjek, a juče je ranjen i podlegao je povredama od metka Kurtijevih specijalaca u napadu u Banjskoj.

B.M. koji je takođe nastradao juče je prije nekoliko mjeseci postao otac, ali je, nažalost, podlegao povredama.

Srbin koji je učestvovao u incidentu kod Banjske i koji je je ranjen tokom sukoba sa Kosovskom policijom, operisan je u Prištini i u stabilno je stanju, potvrđeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra tzv. Kosova, javlja Koha a prenosi Kosovo-online.com.

Srpska lista je istakla da će tražiti istragu za ubistvo bar dvojice Srba koji su hladnokrvno ubijeni, iako su se predali.

– Pitamo međunarodnu zajednicu zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo Kurtijeva policija? Pozivamo sve na mir i suzdržanost, jer je potrebno da se na naše ulice što pre vrati mir, u tom smislu nam treba najhitnije da se КFOR i Euleks rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju situacije i da spreče političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja – navodi se u saopštenju Srpske liste.

(Telegraf.rs)