PRONAĐENO TELO MATEJA PERIŠA?! U toku identifikacija, odeća se podudara sa onom koju je Splićanin nosio u noći nestanka

Telo mlađeg muškarca nađeno je u Dunavu kod Ade Huje. Kako saznaje “Blic”, garderoba na muškarcu načelno odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš. Telo mlađeg muškarca našli su mornari oko 9.30 sati jutros.

Muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš. Policija je izvukla telo, a na terenu su i forenzičari.

Podsetimo, Matej Periš je nestao u noći sa četvrtka, 30. na petak, 31. decembra 2021. godine u Beogradu. Poslednji put je viđen uz reku Savu oko kluba Gotik. On je bio u klubu u četvrtak uveče sa svojih šest prijatelja, a oni su u petak prijavili njegov nestanak policiji. Tokom potrage, pojavili su se video snimci nadzornih kamera sa beogradskih ulica koji sugerišu da je na njima upravo Periš koji trči. Javnost je pomno pratila potragu za nestalim mladićem, a u potragu se uključila i hrvatska policija.

Otac mladića, Nenad Periš proveo je 75 dana u Beogradu pre nego što se vratio u Split. On je nedavno za srpske medije rekao da se i dalje nada da će zagrliti sina i da je, kaže, u stalnom kontaktu sa policijom koja proverava sve nove informacije koje bi mogle da pomognu da se sazna gde se Matej nalazi i šta mu se desilo.

“Tu kobnu noć sam prošao hiljadu puta. Razmišljao sam šta se desilo, ali svaki put kada dođem do kraja, postavljam sebi pitanja na koja nemam odgovor i to me vraća na početak priče… Činjenica je da nemam odgovor na ono što se dogodilo Mateju. Mnogi su se zainteresovali za slučaj, formirale su se mnoge grupe na društvenim mrežama. Snimak, informacije se šalju. Svaki dan imam neke aktivnosti vezane za pretragu, ali još uvek nemam odgovor. Važno je da se za njim i dalje traga”, dodao je on.