AKO VAM MAČKA DOĐE NA VRATA, I NE ŽELI DA ODE: Evo šta to znači!

1. U Indiji su vjerovali da će, ako vam u kuću dođe nečija mačka, uskoro biti vjenčanje ili vas čeka proširenje porodice.

2. Osoba koju je ova životinja izabrala za vlasnika uskoro može očekivati sretne promjene u životu.

3. Smatralo se da usvojeno mače štiti porodicu od nepovoljne energije.

Pixbay

4. Trudna mačka na kućnom pragu je i test i dobar znak. Ona neće doći u dom u kojem vlada energetski haor, već ih privlače mjesta koja zrače pozitivnom energijom. Njeno pojavljivanje na kućnom pragu ukazuje na to da vas čekaju sreća, uspjeh i blagostanje, a posebno ako se pobrinete za mačiće (preuzmete brigu ili udomite kod nekoga).

5. Mačka koja se pojavi na kućnom pragu sa mačićima predstavlja poboljšanje finansijske situacije i obilje. Da bi se ovaj predznak ostvario, svi mačići moraju biti stavljeni u dobre ruke, a jedan možete zadržati za sebe.

6. Mačka koja zaluta u kuću usamljene osobe može ukazivati na skoriji susret sa srodnom dušom, ali i napredovanje u karijeri za one koji su započeli novi posao.

Prema starim vjerovanjima i boja mačke koja dolazi ima posebno energetsko značenje:

1. Crna mačka ukazuje da u bliskoj budućnosti možete očekivati dobre vijesti, trebalo bi se dogoditi nešto neočekivano i prijatno. Zabluda je da su crne mačke simbol negativnosti, jer one zapravo privlače obilje i sreću u dom.

2. Snježno bijela mačka donosi finansijsko blagostanje, uspjeh u svim stvarima i vitalnu energiju.

3. Riđa mačka ukazuje na promjenu zanimanja ili unapređenje. Privlači nove prijatelje i donosi ljubav, kao i zaštititu od finansijskih problema.

Pixbay

4. Siva mačka je simbol uzajamne ljubavi, a ukazuje i na novu vezu ili jačanje onih koji već postoje. Kada se pojavi na kućnom pragu, smatra se da donosi zaštitu od ljudi koji zrače negativnom energijom.

5. Trobojna mačka je simbol dobrog raspoloženja, osjećaj sreće, emotivnog napretka i životnih lekcija. Prema vjerovanju ne treba je oteriti ili uvrijediti jer to ukazuje na nepovoljne situacije.

Ako se krznena ljepotica pojavi pred vašim domom, pomazite je nahranite i podijelite sa njom ljubav, jer tako privlačite pozitivnu energiju i činite dobro djelo koje se može umnožiti.