DODIK NASTAVLJA PO STAROM: Ne priznaje Sud BiH ni Šmita, tvrdi da će BiH izgubiti protiv njega u procesu koji naziva “političkim”
Predsjednik manjeg bh. entiteta RS i lider SNSD-a Milorad Dodik oglasio se na društvenim mrežama gdje tvrdi da će Bosna i Hercegovina izgubiti na Sudu BiH u političkom procesu protiv njega i Miloša Lukića.

Dodik je ponovo Sud BiH nazvao “neustavnim”, a oglasio se nakon konstitutivnog sastanka u Laktašima o procesu koji se vodi protiv njega, a koji on naziva “političkim”. Opet je i visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) nazvao nelegalnim.

– BiH će izgubiti na neustavnom Sudu BiH u političkom procesu koji se vodi protiv mene kao predsjednika Republike Srpske i direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića.

Zbog velike zainteresovanosti akademske zajednice, pravne struke, danas je u Laktašima održan konstitutivni sastanak o političkom procesu koji se vodi protiv mene i direktora Službenog glasnika Srpske na nivou pravosuđa BiH.

Okupili smo se kako bismo saslušali sve dobronamjerne ljude koji žele da svojim sugestijama, opservacijama i uvidima daju doprinos u odbrani pred lažnim Sudom BiH, koji je takav kakav jeste – neustavan, i koji prihvata da nelegalni i neizabrani tzv. visoki predstavnik pokreće postupak protiv legalno izabranog predsjednika i direktora Službenog glasnika – napisao je Dodik na platformi X.