EVO KAKO SE RIJEŠITI KRPELJA!

U slučaju da niste posebno nadareni, idealno je otići kod stručnjaka i pustiti ga da ukloni ovog parazita

Krpelji će ostati na vašem tijelu nekoliko sati prije nego što se uvuku u vašu kožu. Najviše vole vlažne dijelove tijela, poput trbuha, međunožja, pazuha ili vrata ispod dlake.

Iz tog razloga idealno je da se po povratku s izleta izribate i dobro operete kosu. Pod pretpostavkom da se krpelj zavukao u kožu, možete ga ukloniti pincetom, ali stvarno želite znati kako točno natjerati ovog parazita da ga u potpunosti eliminira s kože.

U slučaju da niste posebno nadareni, idealno je otići kod stručnjaka i pustiti ga da ukloni ovog parazita. U svakom slučaju, svatko od nas u kuhinji ima hranu zbog koje će ovaj parazit izaći sasvim sam. To je sol, jer krpelji ne podnose ovu hranu.

Posolite mjesto na kojem je krpelj i držite preko njega komad pamučne vune ili tkanine 20 minuta. Krpelj neće imati zraka, a sol će se pobrinuti za svoj posao i izaći sasvim sama.

Alkohol dodatno čini razliku

Osim soli, možete koristiti i piće. Upijte komad pamučnog flisa ili tekućine za popravak i njime prekrijte mjesto gdje je krpelj u smjeru suprotnom od kazaljke na satu s brzim razvojem događaja. Zbog utjecaja alkohola i zagrijavanja kože on će izroniti, ali pripazite da mu dio tijela ne ostane u koži. U slučaju da nemate kliničkog pića, konjak se također može koristiti. Tamo gdje se krpelj nikako ne smije namazati uljem jer će tako samo zaći dublje pod kožu.

MArko Markic