HRVATI SU IZVUČENI U GRUPU SMRTI: A onda je kamera snimila reakciju Zlatka Dalića
U Hamburgu je održan žrijeb grupa Evropskog prvenstva koje se narednog ljeta igra u Njemačkoj, a Hrvatska nije imala sreće i završila je u grupi smrti. Kamera je snimila i reakciju Zlatka Dalića nakon što je shvatio u koju grupu idu Vatreni, piše sportsport.ba.

Već sada je jasno da će nam Evropsko prvenstvo donijeti pravi spektakl idućeg ljeta jer je žrijeb donio dosta zanimljivih grupa.

Naravno, u centru pažnje je B grupa koja je odmah proglašena grupom smrti jer se u njoj nalaze Španija, Hrvatska, Albanija i Italija.

Hrvati nisu imali sreće u večerašnjem žrijebu u Hamburgu i jasno je da su čini se najgore prošli od svih ekipa iz regiona koje su se plasirale na EP, ali i u odnosu na BiH koja je saznala potencijalne rivale ukoliko kroz baraž ode na ovo veliko takmičenje.

Naši zapadni susjedi Evropsko prvenstvo otvaraju okršajem protiv Španije, a nakon toga slijede im mečevi protiv Albanije i Italije.

Sigurno je da u taboru reprezentacije Hrvatske uopšte nisu zadovoljni žrijebom, a to je pokazao i izraz lica Zlatka Dalića.

Selektor Hrvatske našao se u centru pažnje režisera prenosa kada je Hrvatska izvučena u B grupu i već tada je bilo jasno da Dalić nije zadovoljan, te je to njegov izraz lica jasno pokazao.

Dalićevo raspoloženje nije se popravilo ni nekoliko minuta kasnije kada je saznao da se u istoj grupi nalazi i Italija koja će braniti titulu prvaka svijeta.

Kao što je već poznato Evropsko prvenstvo počinje 14. juna okršajem Njemačke i Mađarske u Minhenu, a veliko finale igra se mjesec dana kasnije na Olimpijskom stadionu u Berlinu.