MATEJ MOŽDA NIKAD NEĆE BITI PRONAĐEN?! Forenzičar Ristić izneo strašnu teoriju!

Ristić je naveo da od temperature vode zavisi u kojoj će fazi raspada telo isplivati, ali i od riba koje kidaju komade mesa sa potopljenog tela

Ristić je naglasio da nema dileme da se Periš udavio, a slučaj nestalog mladića uporedio je sa slučajem čuvenog pevača Duška Kostića, čije telo nikad nije isplivalo nakon navodnog skoka u reku.

Na Umci, u beogradskoj opštini Čukarica, podsetimo, pronađeno je telo muškarca u fazi raspadanja. Telo je pronađeno zakačeno za jedan splav, a forenzičar Ristić smatra da nije u pitanju Periš.

– Na lekarima sudske medicine je da utvrde koliko je leš dugo bio u vodi. Imaju svoje metode da to utvrde, a na taj način se utvrđuje i identitet. Čini mi se na prvu da to nije Matej Periš. Prema pisanju medija, leš u fazi raspada koji je pronađen, ima na sebi crni prsluk i trenerku crne boje, a iz medija smo saznali da je Periš trčao u majici i imao bele patike. Sama ta činjenica, prema mom mišljenju, dovoljna je da pomislimo da se ne radi o Mateju Perišu – naveo je Ristić.

Na pitanje novinarke televizije Ivane Jovanović kako forenzičari utvrđuju identitet leša, Ristić je istakao da postoje dve metode za to.

– Forenzičari samo fiksiraju lice mesta. Utvrđuju identitet samo ukoliko je moguće da uzmu otiske kažiprsta, odnostno svih deset prstiju, ako su na lešu i dalje ruke, a na osnovu toga se utvrđuje njegov identitet. Druga stvar je da se uzima DNK profil i na osnovu bioloških tragova se utvrđuje ko je taj leš sada u vodi i utvrđuje se i na osnovu opisa i na osnovu garderobe koju je imao – kaže forenzičar.