Matejev otac u suzama: Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio

Čekali smo vijest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jest, bolna, nikakva, teška”, kazao je za HRT Nenad Periš nakon što ga je srpski MUP izvijestio da je u Dunavu nađeno tijelo muškarca čija odjeća odgovara opisu odjeće u koju je bio odjeven njegov sin Matej koji je nestao u Beogradu 30. prosinca 2021.

Reporterka N1 Televizije javila je kako bi tijekom večeri mogli biti objavljeni rezultati obdukcije.

“Kao što sam govorio, moram biti spreman na sve to. Možda će nekome biti čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a vjerujte mi da je strašno teško, čovjek mora imati nadu. Mene moja vjera uči da nada uvijek postoji.

Iako se rastanak dogodio, nada da ćemo se ponovno sresti nikad neće prestati biti tu”, rekao je Nenad Periš i zahvalio svima koji su pomogli da se istina pronađe.

U razgovoru za RTL dodao je: “Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio”.

“Moramo obaviti te formalnosti. Moramo obaviti formalnosti. Matej je tu sa mnom i uvijek će biti. Da, pet mjeseci kasnije.

Ono što mi je rekla kći: “Tata, otiđi po Mateja, dovedi ga kući”. To ću napraviti u ova dva, tri dana. On je s nama i uvijek će biti s nama”, poručio je potreseni Nenad Periš u razgovoru za HRT.

“Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju”

“Mora se još usporediti DNK, ali po odjeći, pronađeni mladić odgovara opisu Mateja. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam zasad ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja obitelj”, rekao je ranije Nenad Periš.

U izjavi za portal Telegraf.rs dodao je: “To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd.”

Kako je Hini ranije potvrđeno, Nenad Periš je krenuo iz Splita nakon što ga je srpski MUP obavijestio da je na Dunavu pored Ade Huje, nizvodno od Beograda, nađeno tijelo mlađeg muškarca čija odjeća odgovara opisu onoga u što je bio odjeven Periš u noći nestanka 30. na 31. prosinca prošle godine.

Informaciju je potvrdilo i Više javno tužiteljstvo u Beogradu.

“Dežurni zamjenik Višeg javnog tužitelja u Beogradu obavio je očevid i naložio obdukciju, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN osobe, kao i uzrok smrti”, objavilo je tužiteljstvo.

Zajedno s MUP-om, tužiteljstvo će, kako je navedeno, “blagovremeno obavijestiti javnost” o rezultatima zatraženih analiza koje radi Institut za sudsku medicinu u Beogradu.

Tijelo je nađeno osam kilometara nizvodno od mjesta gdje je zadnji put viđen Matej Periš.

Dvadesetsedmogodišnji Splićanin Matej Periš nestao je kada je istrčao iz beogradskog noćnog kluba Gotik gdje je bio u provodu s prijateljima i od tada mu se gubi svaki trag.

U međuvremenu je MUP Srbije pregledom snimki sa svih nadzornih kamera i na temelju raspoloživih informacija napravio potpunu rekonstrukciju njegova kretanja po izlasku iz kluba, o čemu je detaljno izviješten i MUP RH.

(Index.hr)