Medicinska sestra iz Beča otkrila: ”Imam 14 plata u toku godine, stan ne plaćam, nikada ne dežuram, a plata je preko 3 000 eura.” (FOTO)

”Primjeti se velika razlika u poslu koji se obavlja u Beču u odnosu na onaj u Srbiji. Uslovi su mnogo bolji i prihvatljiviji, dobijamo veće plate za svoj posao, a moram priznati i da je lakše raditi.

Ovdje osjetim sigurnost, kakvu nisam mogla dole.

Mirjana je otišla u Beč da radi kao medicinska sestra. Navodi kako joj je plata preko 2 000 eura, u toku godine dobije čak 14 plata.

Svake godine sve veći broj ljudi sa naših prostora odlazi u Njemačku i Austriju u potrazi za boljim poslom i životom. Već nekoliko godina živi i radi tamo, te i ne razmišlja o povratku u Srbiju.

DODATNI ČLANAk:


Oprostite se od SALA NA STOMAKU jednom zauvijek: Recept britanskog HOMEOPATE koji je OBIŠAO PLANETU

Riječ je o receptu koji je on dobio od slavnog britanskog homeopate, a nije ni čudo što ga je u kratkom vremenskom roku pogledalo skoro dva miliona ljudi. Naime, čak iako niste neki ljubitelj povrća, morate znati da su prirodni sokovi su odličan način da u svoje tijelo unesete hranljive materije.

1 velika cvekla
2-3 svježe šargarepe
4-5 štapova celera
1 šaka svježeg spanaća
1 jabuka
1 svježi krastavac
2 rotkvice
1 korijen svježeg đubmira (veličine 1 cm)
1 limun.
Priprema: Očišćeno povrće i jabuku iscijedite u sokovniku i popijte! Sok je najbolje konzumirati ujutro, a od ovih namirnica dobićete oko 500 ml soka.