Pogledajte šta trebate staviti pored luka i rast će kao lud

Vruće biljke svojim mirisima odbijaju biljnu gamad, pa je prihvatljivo saditi ih uz rub gredice, a prostor na njoj možete iskoristiti sadnjom različitih sorti povrća, počevši od jednog teritorija pa do drugog. U rasadniku povrća nužno je mijenjati biljke koje imaju razne preduvjete. Općenito, to je riješeno okretanjem usjeva, međutim danas su mješoviti prinosi sve poznatiji. Sadnja nekoliko zasebnih biljaka na sličnu gredicu koristi prostor, pa su kombinirani prinosi posebno razumni za skromnije rasadnike. Dok su na poljima biljke posađene u ravnim linijama s mnogo prostora između sebe kako bi se potaknulo pristupanje velikoj opremi, u rasadniku ne bismo uznemirili nešto gušće zasađene biljke. Zapravo. U mješovitoj kulturi, kao i u prirodi, biljne mreže razvijaju se blisko jedna drugoj tijekom sezone razvoja. Stoga njihovo lišće pomračuje prljavštinu i štiti vlagu od rasipanja.

Temeljito ispitana pomiješana žetva na osamljenom krevetu trebala bi se nadopunjavati, i nad zemljom i pod zemljom. Treba odabrati biljke kako ne bi ugrožavale jedni druge svojim lišćem i prirodnim proizvodima, a mora postojati dovoljno prostora za svjetlost i zrak. Simfonijska nadopuna osobito je značajna u korijenskoj regiji. Korijenasto povrće na ovaj je način nevjerojatan dodatak zelenom povrću, dok biljke slične obitelji mogu tražiti podzemni prostor. Ključno je konsolidirati biljke koje ne izvlače slične tvari iz prljavštine i koje nisu bespomoćne prema sličnim infekcijama. Na primjer, blizina rajčice loša je za sadnju paprike, ali kupus će radije iskoristiti prostor ispod rajčice i postati sigurniji jer rajčica ispušta tvari koje odbijaju kupus. Sjajna je ideja prisjetiti se nekoliko začina za krevet, jer on povremeno poboljšava okus biljaka koje se razvijaju u njegovoj blizini. Prema tome, rani krumpir zasađen kimom i korijanderom ukusniji je nego što se očekivalo. Kopar i mrkva imaju usporediv odnos, mogu se čak saditi zajedno u jedan stupac. Uz to, rotkvice zasađene blizu humka imat će ekstravagantniji okus. Repa Cikla postaje bolja kad god se posadi lukom, kelerabom, bosiljkom, grahom, zelenom salatom, kupusom ili rajčicom. Kad god se posadi blizu luka, odbija nekoliko jezivih puzavica i korova. Patlidžan Patlidžan možete pokušati zaštititi od kukaca tako da u njega zasadite amarant ili grah. Nakloniti se Luk se obično sadi blizu mrkve jer odbija mrkvu, a mrkva odbija lukne muhe. U slučaju da posijete kamilicu blizu luka, poboljšat ćete njezin miris.

Rajčica Bosiljak leti bijelom muhom (Trialeurodus vaporarium). To djeluje na dobar način za rajčice. Posadite tri sadnice bosiljka blizu svakog repa rajčice. Veliki susjedi rajčici su i salata, radič, češnjak, keleraba, mrkva, kukuruz, grašak, rotkvica, suncokret, luk, češnjak, repa, celer i kim. Neučinkovito se slaže s komoračem i graškom, a atraktivno ga je saditi što dalje od krumpira, što se doista moglo očekivati. Blitva Nije pretjerano zahtjevan, pa će njegovi sjajni susjedi biti mrkva, grah, cikorija, rotkvica i kupus. Češnjak Posađene uz tijelo ruže s licem. Kad god se posadi oko stabala prirodnih proizvoda, on se održivo koristi protiv moljaca prirodnih proizvoda. Osigurava protiv valovitih listova breskve i krastavosti jabuke.

Blizu rajčice odbijaju kukce. U svakom slučaju, grah, grašak i kupus ne podnose njegovu blizinu. Brokula Posađeno koprom ili mentom postaje bolje. Dodatno djeluje na dobar način za jagode. Grah Niski grah prihvatljivo je saditi sa suncokretom ili cikorijom jer voli polusjenu. Širok asortiman graha prihvatljivo je saditi s kukuruzom, krumpirom, kukuruzom i celerom s obzirom na činjenicu da ove biljke trebaju puno dodataka, a grah fiksira dušik. Ako je petunija posađena blizu nje, manje je sklona napadima zbog nje.

Dalje se razvija s chubar-om. Grašak Sadnja graška kukuruzom pojačava razvoj kukuruza. Veliki susjedi graška su salata, keleraba, kopar, mrkva, radič, kupus, komorač, tikvice i rotkvica. Užasni susjedi su luk, češnjak, krumpir, rajčica, poriluk i visoki grah. Jabuka U slučaju da vlasac posadite blizu jabuke, manje su skloni šugi ili fuzikladiji jabuke (Venturia inaequalis). Prihvatljivo je uz njega saditi pelin koji štiti od ušiju, baš kao i djetelina koja prljavštinu dušikom rasterećuje. Krastavac Veliki susjedi krastavcima su luk, češnjak, zelena salata, kopar, niski grah, repa, anis, visoki grah, celer, kupus, komorač, korijander i kim. Užasno – krumpir, rajčica, radič i rotkvica. Krumpir Da biste proširili protivljenje, posadite hren blizu krumpira. Veliki neig Hbori krumpiru su također koraba, niski grah, grah, metvica, špinat, gladiola, kim i baršun.