Sin Muftije Zukorlića: “Moj otac kao da je predosetio SMRT! Ova njegova rečenica ledi krv u žilama, EVO ŠTA MI JE REKAO!”

Javnost je upoznata sa time da je pre nekoliko nedelja preminuo Muftija Muamer Zukorlić a sada nejgov sina dao intervju za kurir.rs u kojem je pričao o njemu. Njegov sin je rekao kako je njihov poslednji razgovor bio dan ili dva pre njegove smrti a Usame je tada bio u Istanbulu kada je skupština RIK-a trebalo da ga imenuje za zamenika predsednika.

Kako je Usame rekao, on nije želio ovu funkciju ali mu je njegov otac rekao da mora da je prihvate i da je vrme za ozbiljne stvari. Usame je pre desetak dana postavljen za predsednika Stranke pravde i pomirenja koju je osnovao i vodio njegov otac a on kaže da mu je jako teško da nailazi na velika iskušenja jer njegovog oca više nema.

Zukorlić je iza sebe ostavio timove ljudi koji znaju šta trebaju da rade kao i institucije i sve se nastavlja po njegovom planu što njemu dosta olakšava ulogu koju je preuzeo. Usame smatra da je njegov otac ostavio veliku ostavšinu a pre svega to su Islamska zajednica koju je vodio godinama kao i politička stranka koju je osnovao pre osam godina.

Osim toga muftija je utecao i na polju obrazovanja, učestvovao je u osnivanju Internacionalnog univerziteta ali je bio i pokretač ideje za osnivanje Državnog instituta. Usame smatra da je njegov otac celi svoj život posvetio vraćanju dostojanstva bošnjačkom narodu koji živi u Srbiji i u svemu što je radio je bio nepokolebljiv. Zbog toga što je mnogo radio njegova porodica ga je ostala željna jer je retko bio sa njima. Inače Usame je mufitijin sin kojeg je dobio sa prvom ženom i rođen je u Alžiru dok su mu roditelji još studirali.