VRIJEME ZA ČIŠĆENJE 0RGANIZMA OD OTROVA: Očistite Crijeva Od Toksina Sa Samo 1 NAMIRNIC0M – EVO KAKO

Budući da ulje tokom tog procesa usisava štetne materije i toksine, ne smijete ga progutati

Izuzetno jednostavna i djelotvorna metoda prevencije i liječenja uz pomoć ulja, nakon hiljadu godina pobuđuje zanimanje struke i javnosti. Riječ je o metodi temeljenoj na ajurvedskoj medicini, opisanoj u drevnim indijskim spisima.

Sanskritska riječ ayurveda prevodi se kao ”znanje o životu i dugovječnosti”.

Taj pet vijekova star, tradicionalni indijski način liječenja se puno puta dokazao u praksi i nema sumnje da je itekako vrijedan pažnje.

Ajurveda preporučuje više metoda čišćenja organizma, a jedna od njih je mućkanje ulja u ustima.

U ovoj metodi odstranjivanje otrovnih materija iz tijela, postiže se svakodnevnim mućkanjem suncokretovog ili susamovog ulja u usnoj šupljini.

Ulje nakon toga nikako ne smijete progutati, nego ga ispljunite, a zatim dobro isperite usta.

Takav postupak omogućuje organizmu da se sam izbori protiv bolesti, bez ikakvih neželjenih nuspojava uobičajnih pri korišćenju medikamenata.

Kako mućkati ulje

Uljna terapija sprovodi se isključivo hladno cijeđenim i nerafinisanim uljima.

Preporučuje se suncokretovo ili ulje od susama, ali prema brojnim iskustvima iz prakse, možete koristiti i maslinovo ili bilo koje drugo hladno cijeđeno i nerafinisano ulje.

Takođe, u cilju pojačanog djelovanja, osnovnom ulju koje ste odabrali za mućkanje, možete dodati nekoliko kapi ulja lekovitih biljaka, zavisno od vrste oboljenja.

Dodajte ulje lavande za smirenje i opuštanje, ruzmarina za bolju cirkulaciju, kamilice protiv infekcija ili anisa za pročišćenje disajnih puteva.

Terapiju sprovodite na prazan stomak, tako što ćete uzeti u usta jednu veliku kašiku ulja i zatim ga polako mućkati i premještati po usnoj šupljini 15 do 20 minuta.

Budući da ulje tokom tog procesa usisava štetne materije i toksine, ne smijete ga progutati.

Poriv za gutanjem spriječite tako što ćete nakratko prestati da mućkate ulje i duboko udahnuti na nos, ili progutajte ‘na suvo’, zadržavajući sadržaj u prednjem djelu usne šupljine.

Za vrijeme mućkanja, proizvešćete puno pljuvačke, pa će se ukupan sadržaj u usnoj šupljini povećati. Ako je preobilan, i prije isteka preporučenog vremena možete ispljunuti višak.

U svakom slučaju, ispljunite sadržaj po isteku 15 ili 20 minuta.

Šta se liječi mućkanjem

Ova metoda se u praksi pokazala djelotvornom u borbi protiv niza bolesti i tegoba, poput…

glavobolje
zubobolje
hroničnog umora
nesanice
astme
ekcema
plućnih bolesti
artritisa
crijevnih i želudačnih oboljenja
bolesti bubrega, jetre i srca
hroničnih bolesti krvi
ženskih bolesti

Između ostalog, uljna terapija izbjeljuje i učvršćuje zube, zaustavlja krvarenje iz desni i pomaže kod paradentoze.

Tajna djelotvornosti ove metode je u tome da za vrijeme mućkanja svih šest litara krvi proteče kroz pljuvačne žlezde i na takav način se organizam oslobađa štetnih materija.

Mućkanje za napredne

Nakon što steknete iskustvo, vreme mućkanja prilagodite sebi.

Ulje ispljunite čim osjetite da se gustoća sadržaja u ustima promenila. Ipak, postupak ne bi smio da traje manje od 10 ili 12 minuta.

Smatra se da se ulje nakon dva i po minuta veže sa pljuvačkom, nakon četiri i po minuta ulazi u krv, a nakon deset minuta izvlači štetne materije iz organizma kroz pljuvačne žlijezde.

Nakon mućkanja, ispljunuto ulje mora biti bjelkasto i retko, a ako ostane žuto i gusto, niste ga dovoljno mućkali.

Po završetku mućkanja, usnu šupljinu isperite toplom vodom i operite zube. Ako želite, usnu šupljinu isperite slanom vodom ili čajem od pelina, kako biste uklonili neugodan ukus.

Za preventivu, ulje je dovoljno mućkati jednom na dan, najbolje ujutro, na prazan stomak.

U terapijske svrhe, postupak sprovodite triput dnevno, prije jela.