ŽENA JE NA KLJUČU PROBUŠILA JOŠ JEDNU RUPU: Kada vidite razlog odmah ćete ISTO URADITI, GENIJALNO!

Kućanski trikovi su izmišljeni kako bi naš život postao lakši. Dokazano su iskustvom mnogih ljudi i garantovano je da rade, štedi nam vrijeme i trud.

kljuc1

Svi znamo situciju kada na prvijesku imamo više ključeva, još ako su apsolutno istog izgleda, onaj koji trebamo će sigurno biti naš zadnji izbor.

kljuc2

Ovaj  jednostavni trik da  pronađete ključ koji vam treba, odmah, će vas spasiti.

kljuc3

Ako imate hrpu ključeva i ne možete lako pronaći onaj koji najčešće upotrebljavate, postoji jednostavan način da ga istaknete. Uzmi ključ i izbušite rupu u njemu odmah pored postojeće. Zatim stavite ključ natrag na prsten kroz novu rupu.

rupa2

————————————————-

BONUS:

IZNENAĐUJUĆI SIMPTOMI SRČANOG UDARA KOD ŽENA – 1 JE NAJČEŠĆI: Oprez, ukoliko ovo osjetite, REAGUJTE MOMENTALNO

Tijelo šalje signale upozorenja.

Srčani udar nekoga pogodi otprilike svake 43 sekunde. Pojavljuje se kada je protok krvi koji dovodi kiseonik u srčani mišić ozbiljno smanjen ili potpuno prekinut. To se dešava jer se arterije koje opskrbljuju srce krvlju mogu polako suziti zbog nakupljenih masnoća i holesterola. Iako pre samog srčanog udara tijelo šalje upozoravajuće signale često ih zanemarujemo.

Kod žene su simptomi često netipčni, pa ih često ne povezuju sa tako ozbiljnim stanjem, a žene koje su preživele infarkt budu iznenađene jer misle da im je malaksalost organizma nastupila usljed gripa. Donosimo šest simptoma srčanog udara koji pogađaju žene.

Bol u leđima ili rukama

Često nam se tokom dana dogodi da nas zabole, leđa ili ruka, što pripisujemo nezgodnom položaju sedenja, ili nekoj fizičkoj aktivnosti koju smo imali tokom dana. Ipak, ako je bol iznenadna i jaka, a posebno ako se dogodi tokom noći, vrijeme je posjetu ljekaru.

Bol u stomaku i mučnina

Simptom koji je tipičan za trovanje hranom ili virus. Zato žene rijetko posumnjaju na srčani udar ako ih presiječe jak bol u stomaku. Ipak, ako ovo stanje ne prolazi, a uz to osjećate pritisak u grudima, hitno posjetite ljekara.

Hladan znoj

Često ovo stanje povezujemo sa stresom i nervozom, lošim danom na poslu ili tenzijom nakon partnerske svađe. Ovo je najčešči simptom srčanog udara kod žena. Ako vam se to dogodilo prvi put posjetite ljekara.

Nedostatak vazduha i vrtoglavica

Ako se osjećate kao da ste trčale maraton a niste se pokrenule vrijeme je da se ozbiljno zabrinete. Nedostatak daha i vrtoglavica posebno u kombinaciji sa još nekim od navedenih simptoma znak su za alarm.

Neobjašnjiv umor

Svakodnevne aktivnosti vam predstavljaju veliki napor, budite se umorni – to je razlog za veliku brigu. Jedno istraživanje pokazuje da je čak 70 odsto žena koje su preživjele infarkt n